Ulkoilu ja liikunta

Miten mukavaa onkaan päästä ulkoilemaan raittiiseen ilmaan ja nauttimaan luonnon ihmeistä.


Ulkoilu on monelle ikääntyneelle tärkeää.  Ulkona voi virkistäytyä, seurata vuodenaikojen vaihtelua ja nauttia jokaisella aisteillaan. Ulkoilun myötävaikutus mielen virkeyteen onkin kiistaton. 

Ikääntymisen myötä yksin ulkoilu voi tuntua suurelta esteeltä, mutta yhdessä Oma Lumina- henkilön kanssa ikääntynyt voi ulkoilla turvallisesti sekä käydä yhdessä asioilla. 

Mikäli tapaamiskerralla sää on  esteenä, voimme verrytellä sisätiloissa ja päätteeksi juoda kupposet kuumaa! 

Seura ja ajanviete

Ikääntyneen elämä ei tarvitse rajoittua neljän seinän sisään.


Valitettavasti ikääntyneen ystäväpiiri pienenee vanhentuessa, mutta juuri sosiaaliset kohtaamiset pitää meidät virkeänä. Viikottainen tapaaminen tutun kanssa voi olla viikon odotetuin hetki! 

Käynnin aikana voidaan leipoa, kahvitella ja jutella päivänpolttavista asioista sekä toteuttaa ennalta suunniteltuja retkiä!  Uskalla toteuttaa unelmasi! 

Voimme avustaa myös kulttuuritapahtumissa, perhe- tai sukujuhlissa tai vaikka ystävän luona vierailussa. 

Apua asiointiin

Apua voi tarvita yllättävissä asioissa, tehdään se yhdessä! 

Joskus on hankalaa pyytää apua tai eritellä mitä apua tarvitsee.  Palvelun aikana selvitämme millaista apua ikääntynyt tarvitsee ja luomme kokonaisvaltaisen palvelusuunnitelman. 

Säännöllisillä käynneillä hoituvat kaikenlaiset pienet askareet, joihin ei välttämättä enää toimintakyky riitä tai sujuvat paremmin yhdessä tehtynä. Samalla on mukavaa vaihtaa kuulumisia! 

Palvelun aikana voidaan käydä yhdessä kaupassa, mikä onkaan mukavempaa kuin valita kaupasta itse ostokset? Käynnin ohessa voidaan käydä juomassa kahvilassa kahvit!  

Kyytiä voi tarvita myös esimerkiksi lääkäri- tai kontrollikäynnille, jolloin luotettava saattaja on turvaksi ja asioinnin avuksi!


Kotihoito & Kotisairaanhoito

Lumina Care Kotihoito sopii senioreille ja sen lisäksi myös omaishoitajan sijaisuuksiin, sekä sairaudesta tai leikkauksesta toipuville.

.Kotihoitomme tavoitteena on tukea, ohjata ja avustaa asiakastamme kaikin tavoin niin, että hän saavuttaa itselleen parhaan mahdollisen arkiselviytymisen- ja elämänhallinnan tason sekä pystyy pitämään yllä tärkeitä sosiaalisia suhteita ja itselleen mielekkäitä aktiviteetteja.

Käynnit voivat sisältää:

  • Aamu- ja iltatoimissa avustaminen, wc-käynneissä avustaminen
  • Avustaminen henkilökohtaisessa hygieniassa, kylvetys ja suihkuapu
  • Lääkkeiden jakaminen ja antaminen, silmätippojen laitto
  • Verenpaineen ja verensokerin mittaukset
  • Asiointi- ja saattoapu (mm. apteekki, lääkäri ja kauppa-asiat)
  • Avustamme pyykkihuollossa ja ruoanlaitossa
  • Toteutamme ravitsemuksen ja voinnin seurantaa
  • Ulkoilu ja viriketoiminta yhdessä asiakkaan kanssa